دسته‌هادنیای کیک

ناگفته‌هایی درباره مزایای خرد بودن کیک

حتما برایتان پیش آمده که وقتی یک کیک را برش می‌زنید در محل برش بخشی از آن خرد شود. یا وقتی کیکی می‌خرید و بسته آن را باز می‌کنید، می‌بینید داخل بسته خورده کیک وجود دارد و بخشی از کیک پودر شده است. ممکن است ابتدا فکر کنید کیکی که خریدید بیات و نامرغوب است اما بعد از آنکه آن را میل می‌کنید متوجه می‌شوید بافتی نرم و تازه و طعمی دلپذیر دارد. به‌راستی دلیل خرد شدن کیک چیست؟ کیکی که هنگام برش کمی خرد می‌شود با کیفیت‌تر است یا کیکی که مثل یک تکه پنیر صاف و بدون آسیب برش می‌خورد؟ با مجله بنیس همراه باشید تا درباره مزایای خرد بودن کیک صحبت کنیم و به پاسخ این سوالات برسید.

چه نوع کیکی سالم است؟

کیک‌ها یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها در جهان هستند و طرفداران بیشماری دارند. طبیعتا وقتی یک خوراکی تا این حد پر طرفدار و پر مصرف باشد سالم بودن آن اهمیت زیادی پیدا می‌کند. اما سالم‌ترین و ناسالم‌ترین کیک‌ها کدامند؟ شما فکر می‌کنید سالم‌ترین کیک‌ها برای فرزندتان کدام محصولات هستند؟ در پاسخ به این سوال حتما مواردی مثل کم بودن چربی و قند به ذهنتان خطور کرده است. یا مثلا اینکه کیک‌هایی که شکلات، کرم، خامه و چربی کمتری دارند و کم کالری هستند. این پاسخ‌ها درست است. در بحث کالری کیک و شیرینی ذکر این نکته مفید است که اکثر شیرینی‌ها، کلوچه‌ها و کیک‌ها اگر بیش از حد مصرف شوند، مضر هستند. پس آیا می‌توان هر روز کیک خورد و سالم و سلامت بود؟ بله شما می‌توانید هر روز کیک بخورید. نکته مهم این است که میزان قند را در سایر وعده‌های غذایی و میان وعده‌های خود تعدیل کنید. اگر از مصرف بی‌رویه شکر پرهیز کنید مصرف روزانه کیک برایتان بی‌ضرر خواهد بود.

جدا از بحث میران شکر و چربی و کالری که قطعا پاسخ درستی به سوال «سالم‌ترین کیک چیست؟» هستند؛ مطلبی که قصد داریم درباره آن حرف بزنیم و به بحث مزایای خرد بودن کیک مربوط است، مواد افزودنی در کیک است. ابتدا ببینیم در پخت کیک‌های صنعتی از چه مواد افزودنی‌ای استفاده می‌شود.

مواد افزودنی مجاز در پخت کیک‌های صنعتی

مواد افزودني مجازی که برای افزایش کيفيت محصولات غذایی در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، عبارتند از:

  • انواع مواد طعم دهنده
  • شیرین‌کننده‌ها
  • رنگ‌های خوراکی
  • آنتی کیک (ضد کلوخه): در ترکيباتي مثل نمک که جاذب رطوبت هوا هستند استفاده می‌شود.
  • ترکیبات غليظ کننده
  • امولسيون کننده‌ها: امولسيون‌کننده‌ها در تولید نان و کيک باعث دیر بيات شدن آنها مي‌شوند.
  • مواد سفيد کننده
  • مواد تنظيم کننده PH
  • نگهدارنده
  • آنتي اکسيدان: مورد استفاده در در روغن با هدف جلوگيري از اکسيدشدن آن
  • مواد جاذب رطوبت: مواد جذب کننده رطوبت، بافت نرمي را در انواع کيک و شکلات به وجود می‌آورند.
  • مواد ضدکف: مورد استفاده در روغن با هدف جلوگيري از اکسيدشدن آن
  • ترکیبات لعاب دهنده
  • مواد پوک کننده

اما لیست مواد افزودنی چه ارتباطی به بحث مزایای خرد بودن کیک دارد؟ در ادامه به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد. از اهداف استفاده از این مواد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتقاء ارزش غذايي محصولات
  • طولانی شدن ماندگاري محصول و در نتیجه نگهداری آسان بدون دور ریز و ضایعات
  • بهبود ظاهر کیک
  • تسریع فرآیند پخت کیک و کوتاه شدن فرآیند آماده‌سازی
  • تولید محصولات رژیمی بدون قند

در تمام دنیا قوانینی برای استفاده از مواد افزودني وجود دارد که این مواد را به دو دسته مجاز و غیر مجار تقسیم می‌کند. حتما بارها این عبارت را شنیده‌اید که «در تولید این محصول از مواد افزودنی غیر مجاز استفاده نشده است» و یا در بخش شرح مواد اولیه مندرج در روی بسته‌بندی بعد از لیست مواد اولیه عبارت «مواد افزودنی مجاز خوراکی» نوشته شده است. اما چه موادی در قانون غير مجاز به حساب می‌آیند؟

  • موادی که سلامتي انسان را در کوتاه مدت و بلند مدت به خطر بیندازند.
  • ترکیباتبی که باعث کاهش ارزش غذايي مواد اولیه شوند.
  • موادی که به قصد فريب مصرف کننده اضافه می‌شوند.
  • موادی که به جای استفاده از آنها بتوان با تصحیح فرآیند تولید به همان نتیجه رسید.

عدم وجود مواد افزودنی غیر مجاز

حال که اطلاعات خوبی از مواد افزودنی دارید به بحث مزایای خرد بودن کیک برگردیم. چرا کیکی که هنگام برش یا داخل بسته کمی خرد شده باشد نه تنها هیچ مشکلی ندارد بلکه سالم‌تر و حتی خوشمزه‌تر است؟  اگرچه برخی از مواد افزودنی برای تولید یک محصول سالم و خوشمزه لازم هستند اما از آنها باید تا حد ممکن کم استفاده شود و حتی الامکان استفاده نشود. مهارت و سابقه در تولید کیک و کلوچه سبب می‌شود برای تولید محصول نهایی وابسته به استفاده از این مواد نباشیم و مواد افزودنی در فرمول تولید کیک نقشی نداشته باشند.

محصولات بنیس برآمده از قلب روستا هستند و خوشبختانه در روند تولید آنها اصالت و تولید محصولات طبیعی و سالم اولویت بوده و همیشه رعایت می‌شود. تجربه چندین و چند ساله در صنعت کیک سازی و استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های بروز دنیا سبب شده است در خط تولید بنیس مواد افزودنی جایی نداشته باشند و این محصولات بدون نیاز به ترکیبات مصنوعی روانه بازار شوند.

کیفیت در بنیس حرف اول و آخر را می‌زند به همین دلیل پس از تولید حتما نمونه محصول به بخش کنترل کیفی می‌رود تا میزان ماندگاری و بافت آن به دقت بررسی شود. بیاد داشته باشید یکی از مهم‌ترین مزایای خرد بودن کیک این نکته است که نشان می‌دهد داخل آن مواد افزودنی وجود ندارد و مانند کیک‌های خانگی سالم است. لذا با خیال راحت می‌توانید آن را میل کنید و در برنامه غذایی فرزندتان بگنجانید چون ما به سلامت شما اهمیت می‌دهیم. ما در کارخانه بنیس فرم‌های کنترل کیفیت ایزو را هر روز پر می‌کنیم و با در اختیار داشتن تمام استانداردهای ملی و بسیاری از استانداردهای جهانی در تلاشیم بهترین و با کیفیت‌ترین محصولات را تولید و به بازار عرضه کنیم. با انتخاب محصولات بنیس مطمئن باشید محصولی سالم مصرف می‌کنید.

سخن پایانی درباره مزایای خرد بودن کیک

در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که خرد شدن کیک نشانه بدی نیست و به معنی بی‌کیفیت بودن یا بیات بودن آن نیست. همچنین درباره مزایای خرد بودن کیک صحبت کردیم و دیدیم کیکی که داخل بسته کمی خرد شده است سالم‌تر است چون در ساخت آن از مواد افزودنی استفاده نشده است و مانند کیکی که در منزلتان می‌پزید سالم و طبیعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *